Frankrijk 1997. Biografie van Alain Bonnot. Met o.a. Annie Girardot, Catherine Samie, Rufus, Amélie Pick en Bernard Fresson.

VPRO Cinema

Bij een demonstratie van landbouwers in de buurt van Brian[KA10]con (Hautes-Alpes) tegen de aanleg van een snelweg door de vallei van de Clar[KA1]ee niet ver van de grens met Itali[KA3]e, ontmoeten jeugdvriendinnen Justine (Samie) en [KA1]Emilie Carles (Girardot) elkaar weer nadat er ettelijke jaren zijn verstreken. Zij zijn beiden op leeftijd. De herinneringen aan vroeger worden opgehaald: de bliksem, die [KA1]Emilie`s moeder trof toen zij pas vier was, hoe [KA1]Emilie en Justine vriendinnen werden, Gaston (Lefebvre), op wie zij als opgeschoten meiden verliefd werden, en de gebeurtenissen die hun stempel drukten op het keiharde, karige boerenbestaan. Girardot is ontroerend echt als de menslievende, milieubewuste vrouw die al haar hele leven strijdt tegen onrecht en onderdrukking. Émilie als klein kind wordt gespeeld door Coesens en als adolescente door Legrix. Justine als kind wordt gespeeld door Bénichou, als adolescente door Martel en als volwassen vrouw door Bois. Speelt begin jaren 1980. Naar de autobiografische roman van Émilie Carles en Robert Destanques. Het scenario is van Michèle Letellier. Het camerawerk is van Francis Junek. Stereo.

credits

Regie:
Alain Bonnot
Cast:
Annie Girardot, Catherine Samie, Rufus, Amélie Pick, Bernard Fresson, Paul Crauchet, Daniel Prévost, Anne Coesens, Laetitia Legrix, Julien Lefebvre, Yaël Bénichou, Laura Martel, Cécile Bois
Scenario:
Michèle Letellier
Productie:
Georges Benayoun, Paul Rozenberg
Camera:
Francis Junek
Muziek:
Jean Musy
Jaar:
1997
Alt. titels:
Soupe aux herbes sauvages, La, Soupe aux herbes sauvages, Un
Genres:
Biografie, Drama
Trefwoorden:
Kroniek, Sociaal drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen