Verenigd Koninkrijk 1992. Misdaad van Mike Vardy. Met o.a. Mark McManus, James MacPherson, Blythe Duff, Iain Anders en Tony Cochrane.

VPRO Cinema

Taggart (McManus) wordt geconfronteerd met een serieverkrachter, die zijn slachtoffers na zijn wandaad vermoordt. Deze psychopaat wordt algauw `The Mechanic` genoemd. Julie Smith (Francis), die wetenschappelijk research verricht, is het laatste slachtoffer van de seriemoordenaar. Onder haar vingernagels worden aluminiumsporen gevonden, van het soort dat door diamantslijpers wordt gebruikt. De juwelier Maurice Newman (Lyon) wordt opgepakt. Newman is gesignaleerd toen hij op straat met een vrouw ruziede in de buurt van de plaats van het misdrijf. Die vrouw blijkt een jongeman te zijn, de student Peter Brenton (Markham). `The Mechanic` begint meer en meer de politie uit te dagen en de spot met hen te drijven. Om de moordenaar te pakken te krijgen wordt besloten een undercover-operatie te starten met Jackie Ried (Duff) als lokvogel. Zij krijgt meer dan haar lief is. Het scenario is van Stuart Hepburn. Aflevering 22.

credits

Regie:
Mike Vardy
Cast:
Mark McManus, James MacPherson, Blythe Duff, Iain Anders, Tony Cochrane, Harriet Buchan, Robert Robertson, Sara Stewart, Sandy Welch, David Lyon, John Bluthal, David Herlihy, Billy Hartman, Sian Thomas, Fiona Francis, Anne Downie, Mark Markham
Scenario:
Stuart Hepburn
Productie:
Robert Love
Jaar:
1992
Alt. titels:
Ring of Deceit, Diamants, Les
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Cop-story, Detectivefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Taggart: Ring of Deceit (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken