Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Peter Cattaneo. Met o.a. Lena Headey, Ian Hart, Linda Bassett, Milly Gregory en Jason Isaacs.

VPRO Cinema

Sarah (Heady) is achttien en heeft een baantje als serveerster in een Londens caf[KA1]e. Ze ontmoet Tom (Hart), die haar meesleurt in een neerwaartse spiraal van seks, rave parties en XTC. Ze verliest haar baantje en raakt haar vrienden kwijt en vervreemdt van haar zuipende moeder (Basset) en haar jongere zusje. Ze leert dealen van een zekere Dez 2 (Isaacs), die zich aan haar probeert te vergrijpen. Juist op dat moment doet haar moeder een zelfmoordpoging. Sarah ontwaakt uit een hele boze droom. Ze betwijfelt of haar hoogtepunten iets met de liefde te maken hadden; ze gelooft eerder aan cheap thrills door drugs. Een bedrukkend beeld van de ontspoorde jeugd in de beginjaren 1990. Helaas ontbreekt er wat relativerende humor of een sprankje hoop, terwijl alles somber is ingekleurd. Het scenario van Ol Palker is loodzwaar. De talentvolle Headey die erg haar best doet, kan met haar veeleisende rol niet tegen het deprimerende script optornen. Het camerawerk is Ivan Strasburg, en ondanks de grote kwaliteit, geeft ook hij de kijkers weinig hoop.

credits

Regie:
Peter Cattaneo
Cast:
Lena Headey, Ian Hart, Linda Bassett, Milly Gregory, Jason Isaacs, Rick Warden, Charlie Creed-Miles, Andrew Rajan, Sheila Whitfield, Philip Glenister, Clarence Smith, Trevor Cooper, Charles Edwards, Danny Dyer, Claire Sabre, David Aldous, Luke Williams, Chris Jenkinson, Gavin Hills
Productie:
Elinor Day, Eamon Fitzpatrick, Richard Langridge, David M. Thompson, Andrew Rowley
Muziek:
Mcasso
Jaar:
1995
Alt. titels:
Loved Up
Genres:
Drama, Romantiek, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Levenservaring, Psychologisch drama, Sociaal drama, Romantisch drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Love Bites: Loved Up (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken