Frankrijk 1991. Komedie van Pierre Tchernia. Met o.a. Michel Serrault, Françoise Arnoul, Roger Carel, Pierre Doris en Jean Rougerie.

VPRO Cinema

Parijs, tijdens het oorlogsjaar 1943. Martin (Serrault) is fotograaf en samen met zijn vrouw Denise (Arnoul) tracht hij het hoofd boven water te houden zonder met de nazi-bezetter in aanraking te komen. Op een avond op klokslag acht merkt hij tot zijn ontsteltenis dat hij een vrouw is geworden. En zo gaat het verder: overdag is hij Martin en vanaf acht uur is hij H[KA1]elo[KA3]ise. Gemakkelijke humor met seksistische trekjes, zonder dat de film echt ondeugend wordt. De straten van Parijs zijn duidelijk (ansichtkaarten)decors wat een merkwaardige sfeer cre[KA3]eert. Dat Serrault best een kitscherig aantrekkelijke vrouw kan spelen bewees hij in de reeks LA CAGE AUX FOLLES (1978) van Edouard Molinaro en nu herhaalt hij zijn rol weer eens. Het scenario is van regisseur Tchernia naar de roman van Marcel Aymé. Het camerawerk is van Jean-Paul Rabié.

credits

Regie:
Pierre Tchernia
Cast:
Michel Serrault, Françoise Arnoul, Roger Carel, Pierre Doris, Jean Rougerie, Jacqueline Danno, Stéphane Hillel, Christiane Muller, Bernard Woringer
Scenario:
Pierre Tchernia
Camera:
Jean-Paul Rabié
Muziek:
Gérard Calvi
Schrijver:
Marcel Aymé
Jaar:
1991
Genres:
Komedie, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Tragikomedie, Satire, Klucht
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Héloïse (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken