Verenigde Staten 1995. Drama van Matthew Diamond. Met o.a. Lindsay Crouse, A.J. Langer, Dan Lauria, Christopher Daniel Barnes en John Livingston.

VPRO Cinema

De familie Leone behoort tot de middenklasse. Vader Joe (Lauria) werkt hard, mam Anna (Crouse) is een trouwe schat. De zestien-jarige dochter Carla (Langer) die een lekker snoetje heeft, is in haar puberteit. Hierdoor is ze af en toe flink in de contramine. Als bij moeder Anna borstkanker wordt vastgesteld, is de afzetting van een borst onvermijdelijk. Deze radicale ingreep is een schok voor tiener Carla. Het opstandige gedrag van Carla slaat om als een blad aan de boom en rebellie maakt plaats voor grote bezorgdheid. Het kind wordt volwassen door deze ervaring. Het zoete, lieve scenario van Pamela Douglas is zonder verrassing, al is de personage van Carla daarin zorgvuldig gestalte gegeven. De spelprestaties mogen er zijn en regisseur Diamond heeft ervoor gezorgd dat de vaart erin zit. Deze redelijk korte tv-film raakt een gevoelige snaar bij de kijker zonder dat hij pretenties heeft.

credits

Regie:
Matthew Diamond
Cast:
Lindsay Crouse, A.J. Langer, Dan Lauria, Christopher Daniel Barnes, John Livingston, Lindsay Sloane, Susan Beaubian, Jason Adelman, Catherine Butterfield, Tom Henschel, Jodie Mann, Tara Nicholson
Muziek:
Don Davis
Jaar:
1995
Alt. titels:
Between Mother and Daughter
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen