Verenigde Staten/Canada/Mexico 2002. Biografie van Julie Taymor. Met o.a. Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush, Ashley Judd en Antonio Banderas.

VPRO Cinema

Frida Kahlo was een beeldend kunstenares en politiek activiste uit Mexico. Het was het persoonlijke project van Salma Hayek, zelf Mexicaanse, om de biografische film over Frida van de grond te krijgen. Ze medeproduceerde de film en in de hoofdrol zou ze eindelijk eens al haar acteertalenten kunnen laten zien. Helaas kan het project zich, net als de meeste biografische films, niet ontworstelen aan het monotoon opdreunen van hoogte- en dieptepunten uit een roemrucht leven. Frida begint als eigenwijs politiek studentje, krijgt een zwaar verkeersongeluk, raakt al revaliderend gefascineerd door de schilderskunst, komt onder invloed van de beroemde schilder Diego Rivera (Molina), en vindt later meer haar eigen weg.

credits

Regie:
Julie Taymor
Cast:
Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush, Ashley Judd, Antonio Banderas, Edward Norton, Valeria Golino, Mía Maestro, Roger Rees, Saffron Burrows
Scenario:
Clancy Sigal, Gregory Nava, Diane Lake, Anna Thomas
Productie:
Lindsay Flickinger, Sarah Green, Nancy Hardin, Salma Hayek, Jay Polstein, Roberto Sneider, Lizz Speed
Camera:
Rodrigo Prieto
Muziek:
Elliot Goldenthal
Montage:
Françoise Bonnot
Schrijver:
Hayden Herrera
Jaar:
2002
Alt. titels:
Frida Kahlo
Genres:
Biografie, Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Kunst, Feministische film
Landen:
Verenigde Staten, Canada, Mexico

op televisie
0 uitzendingen

Frida (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken