Duitsland 2000. Misdaad van Barbara Gebler. Met o.a. Henriette Heinze, Mario Mentrup, Bela B. Felsenheimer, Andreas Bisowski en Sophie Huber.

VPRO Cinema

Nadat Sandra (Heinze) lekker is gaan slapen, wordt zij in het holst van de nacht verrast door een inbreker. Dankzij haar vaardigheid in zelfverdediging naar Aziatisch receptuur overmeestert ze de ongewenste indringer. Die blijkt niet afschuwelijk en eng te zijn, maar eerder sympathiek. Hij heet Mike (Mentrup). Samen gaan ze erop uit in Mike`s gammele auto als blijkt dat hij in moeilijkheden was geraakt door zijn vriend Ronnie (Felsenheimer), die aan het gokken is verslaafd, en paspoorten vervalst. Op hun nachtelijke tocht voelt Sandra zich steeds meer tot Mike aangetrokken, maar merkt dat in de achtergrond Mike`s onberekenbare broer Eddie (Freerix) aan de touwtjes trekt. Misschien een bevredigende vingeroefening van debuterende Gebler en intrigerend genoeg. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks First Ladies. Het scenario is van regisseuse Gebler. Het camerawerk is van Eva Fleig.

credits

Regie:
Barbara Gebler
Cast:
Henriette Heinze, Mario Mentrup, Bela B. Felsenheimer, Andreas Bisowski, Sophie Huber, Michael Freerix, Jang Du-Hwan, Eva Mattes, Detlef Lutz, Martin Weiß
Scenario:
Barbara Gebler
Productie:
Ilka Schulz
Camera:
Eva Fleig
Muziek:
Andreas Koslik
Jaar:
2000
Genres:
Misdaad, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Steden-drama, Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Salamander (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken