Spanje/Frankrijk/Zwitserland 1992. Romantiek van Manolo Matji en Manuel Matji. Met o.a. Etienne Chicot, Miguel Angel Landa, Javier Vidal, Eliseo Perera en William Mujica.

VPRO Cinema

Venezuela in de jaren 1950. El Pao is de hoofdstad van het strafeiland Odeja. Hier regeert gouverneur Rojas (Landa) met ijzeren vuist. Vasquez (Malet), zijn secretaris, ijvert voor verbetering van de levensomstandigheden van de voornamelijk politieke gevangenen. Hij wordt door zijn baas belast met het bewaken van zijn mooie vrouw, Ines (Adriani), waarvan hij vermoedt dat ze een verhouding heeft met een Kolonel (Vidal). De spanning stijgt in de strafkolonie. Inspiratieloze remake van de film van Luis Buñuel uit 1959. Malet is een zwak substituut voor Gérard Philipe en ook ditmaal werkte Frédéric Fajardie het scenario, gebaseerd op een roman van Henri Castillou, amper uit. Beklemmende fotografie van Rafael Salvatore.

credits

Regie:
Manolo Matji, Manuel Matji
Cast:
Etienne Chicot, Miguel Angel Landa, Javier Vidal, Eliseo Perera, William Mujica, Gustavo Gonzales, Pedro Duran, Javier Peredes, Luis Alberto De Mozos, Doris Diaz, Enrique Oliveros, Jenny Valdez, Ramon Hinojosa, Hector Garcia, Alfonso Ortega, Andy Garcia, Patricia Adriani, Pierre Malet, Laura del Sol
Muziek:
Jean-Marie Léau
Jaar:
1992
Alt. titels:
Fièvre monte à El Pao, La, La fièvre monte ê El Pao
Genres:
Romantiek, Avonturenfilm, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Melodrama, Avonturenfilm, Gevangenisfilm, Politiek, Romantisch drama
Landen:
Spanje, Frankrijk, Zwitserland

op televisie
0 uitzendingen

La fièvre monte à El Pao (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken