Verenigde Staten 1986. Fantasy van Joan Darling. Met o.a. Jake Hart, Clare Kirkconnell, Tom McConnell, Ric Cane en Susan Swift.

VPRO Cinema

De kleine Jonah Kelly (Hart) is diep ongelukkig. Zijn vader Raymond (McConnell) en zijn moeder Pamela (Kirkconnell) zijn meer met zichzelf bezig dan met hem. 's Morgens voor het naar school gaan moet hij zijn eigen ontbijt klaarmaken, omdat zijn moeder liever uitslaapt. Op een morgen wenst hij zich andere ouders. Als hij 's avond thuiskomt, is hij voor de zoveelste keer alleen. Zijn ouders keren heel laat terug en merken niet eens dat hij ook in de kamer is. Plotseling hoort Jonah een vreemde stem, die hem een eigenaardig voorstel doet. Aangrijpend verhaal van een jongen die op bittere wijze moet ervaren dat geld niet gelukkig maakt omdat zijn steenrijke ouders hem aan zijn lot overlaten. Het scenario is van Anne Spielberg, die erin slaagde een prachtig, eigentijds sprookje met een wrange ondertoon aan het papier te vertrouwen zonder overdreven sentimenteel te doen. Het camerwerk is van Robert Stevens. Aflevering 11 van het tweede seizoen, nummer 35 van 45. Dolby.

credits

Regie:
Joan Darling
Cast:
Jake Hart, Clare Kirkconnell, Tom McConnell, Ric Cane, Susan Swift, Sherry Landrum, Dennis Haskins, Ann Bell, Michael Horse, Diane Lewis, Laurel Green
Scenario:
Anne Spielberg
Productie:
David E. Vogel, Steven Spielberg, Stephen Semel, Cherry Bloch, Steve Starkey, Skip Lusk, Joshua Brand, John Falsey
Muziek:
Billy Goldenberg
Jaar:
1986
Alt. titels:
Steven Spielberg's Amazing Stories: What If...?, What If...?
Genres:
Fantasy, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Fantasy
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen