Duitsland 1995. Drama van Werner Masten. Met o.a. Robert Atzorn, Sabine Vitua, Jenny Gröllmann, Dietrich Mattausch en Horst Weinheimer.

VPRO Cinema

Gebaseerd op het waar gebeurde reisverslag van de journalist Michael Holzach, die zijn huis, zijn vaste inkomen en zijn auto achter zich liet om te voet met zijn hond door Duitsland te trekken. Zijn optekeningen, getiteld Deutschland umsonst werden een bestseller rond 1980. Er bestonden in 1983 vastomlijnde plannen om zijn boek te verfilmen, maar die werden getorpedeerd door een tragedie: Holzach, die zichzelf zou spelen, sprong tijdens de voorbereidingen zijn hond achterna, die in een snelstromende rivier was terechtgekomen, en verdronk. Meer dan tien jaar later werd opnieuw gedacht over een filmbewerking in de vorm van een vierdelige miniserie. Atzorn, inclusief pruik, in de huid van Holzach, maar onder het personage van Waldhoff en met een andere titel, waarschijnlijk omdat men met de erven niet tot overeenstemming kon komen over de volledige filmrechten. Het resultaat: een interessante Duitse roadmovie over een sociaal bewogen journalist-op-pad die met humor, poëzie, woede en ontgoocheling de gelatenheid van zijn landgenoten keurt op hun menselijkheid. Het scenario is van Herbert Lichtenfeld, die naam maakte met de zeer successvolle soapserie Schwarzwaldklinik.

credits

Regie:
Werner Masten
Cast:
Robert Atzorn, Sabine Vitua, Jenny Gröllmann, Dietrich Mattausch, Horst Weinheimer, Diana Körner, Gerhard Olschewski, Gerry Wolf, Eike Gallwitz
Scenario:
Herbert Lichtenfeld
Muziek:
Pino Donaggio
Jaar:
1995
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Road-movie, Sociaal drama, Satire, Docudrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Zu Fuß und ohne Geld (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken