Oostenrijk/Duitsland/Roemenië/Frankrijk 1975. Avonturenfilm van Wolfgang Staudte en Sergíu Nicolaescu. Met o.a. Rüdiger Bahr, Françoise Arnoul, Pierre Rousseau, Arthur Brauss en Emmerich Schäffer.

VPRO Cinema

Vierdelige miniserie naar de avonturenroman Burning Daylight van Jack London, die als Goudzoekers Alaska, Elam Harnisch - Een roman uit het goudland in het Nederlands is verschenen. De advocaat Elam Harnisch (Bahr) keert San Francisco de rug toe om in Alaska goud te gaan zoeken. Hij maakt er de goldrush mee naar de geheimzinnige Witte Vaargeul, waarin goud wordt gevonden. Hij ontdekt een nieuwe goudader, verkoopt zijn claim en belegt zijn startkapitaal op een verstandige wijze, met als gevolg dat hij een klein fortuin bij elkaar vergaart. Later, wederom op zoek naar goud, ontmoet hij een vriendelijke Indianenstam. Veteraan-regisseur Staudte bracht alles mooi in beeld, nadat hij eerder DER SEEWOLF (1971) had verfilmd, ook naar een roman van London. Hierna volgde in 1978 nog een derde Jack London-verfilming: DAS VERSCHOLLENE INKA-GOLD. Een miniserie heeft als voordeel dat heel veel dramatisch interessante details van de oorspronkelijke roman zonder bekortingen tot hun recht kunnen komen.

credits

Regie:
Wolfgang Staudte, Sergíu Nicolaescu
Cast:
Rüdiger Bahr, Françoise Arnoul, Pierre Rousseau, Arthur Brauss, Emmerich Schäffer, Constantin Baltaretu, Sandu Popa, Vasile Nitulescu, Constantin Rautchi, Ferdy Mayne, Christine Kaufmann
Muziek:
Hans Posegga
Jaar:
1975
Genres:
Avonturenfilm, Historische film, Western, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Kostuumdrama, Indianen-drama, Jeugdfilm, Familiefilm, Serie, Televisiefilm
Landen:
Oostenrijk, Duitsland, Roemenië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Lockruf des Goldes (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken