Duitsland 1995. Drama van Wolf Gremm. Met o.a. Heinz Hoenig, Sabrina Ferilli, Anita Kupsch, Mark Schneider en Max Volkert Martens.

VPRO Cinema

Frank Meinberg (Hoenig) is er altijd van overtuigd geweest dat hij de natuurlijke vader was van zijn zoontje (Scheider), hoewel het om een in-vitrofertilisatie ging. Dan blijkt het kind een perfecte dubbelganger te hebben... Na heftig aandringen geeft de dokter toe dat hij bij Franks echtgenote Dagmar (Kupsch) een embryo heeft ingeplant, die niet van hen stamt. Frank wil nu beslist weten wie dan w[KA1]el de ouders van de jongen zijn. Hij reist naar Equador in Zuid-Amerika en komt terecht bij Dr. Simon (Glowna), die kinderen als levende orgaanbanken gebruikt. Na deze afgrijselijke ontdekking heeft Frank geen ogenblik rust meer. Zijn eigen kind blijkt dus een `maaksel` te zijn. Om deze soap met suspense nog melodramatischer te maken wordt de echte moeder (Schreiner) van het kind opgespoord. Net op tijd, want zij ligt op sterven. Een tranendal, dat oorspronkelijk in twee delen werd uitgezonden met decent spel van Hoenig en een korte mooie rol van Schreiner. Het scenario is van regisseur Gremm naar het boek Embroy-XY van Peter Breitwieser. Het camerawerk is van Jörg Seidl. Stereo.

credits

Regie:
Wolf Gremm
Cast:
Heinz Hoenig, Sabrina Ferilli, Anita Kupsch, Mark Schneider, Max Volkert Martens, Vadim Glowna, Christian Brueckner, Günter Schubert, Roswitha Schreiner
Scenario:
Wolf Gremm
Camera:
Jörg Seidl
Muziek:
Pino Donaggio
Schrijver:
Peter Breitwieser
Jaar:
1995
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Soap opera
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Inka Connection (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken