Duitsland 1995. Drama van Nico Hofmann. Met o.a. Birgit Doll, Barbara Auer, Jörg Schüttauf, Joachim Dietmar Mues en Roland Schäfer.

VPRO Cinema

Openbare aanklager Gudrun Lambert (Doll) slaagt er eindelijk in om de aan drugs verslaafde huurmoordenaar Axel Bode (Sch[KA3]uttauf) achter de tralies te krijgen. Hij heeft inmiddels vier moorden bekend, genoeg om hem levenslang in de bajes te houden. Voor de ambitieuze Gudrun is dit echter niet genoeg. Ze beschouwt Axel als een kleine vis. Ze is vooral ge[KA3]interesseerd in zijn opdrachtgever, maar Axel houdt stijf zijn mond. Ze verdenkt Jakob Glinz (Mues) en ze hoopt hem via Irmgard (Auer), Axels vrouw en hun dochter vast te nagelen. Vlak voor het begin van Axels proces, maakt Gudrun een grote tactische fout door Irmgard zonder visitatie Axel te laten bezoeken. Spannende thriller, gebaseerd op de ophefmakende zaak van de Hamburgse moordenaar Werner Pinzner. Auer, als de vrouw, is bijzonder indrukwekkend. Het bloedbad aan het einde is wat overdreven, maar het geeft de kijker wel een ernstige schok. Geschreven door Norbert Ehry en met camerawerk van Hans-Jörg Allgeier.

credits

Regie:
Nico Hofmann
Cast:
Birgit Doll, Barbara Auer, Jörg Schüttauf, Joachim Dietmar Mues, Roland Schäfer, Johanna Klante, Holger Mahlich, Edgar M. Böhlke, Matthias Zahlbaum, Helmfried von Lüttichau, Michael Fuchs, Claus-D. Clausnitzer, Wolfram von Bremen, Moritz C. Krause, Jürgen Schüttauff
Scenario:
Norbert Ehry
Productie:
Christian Granderath
Muziek:
Nick Glowna
Jaar:
1995
Alt. titels:
Wahrheit und nichts als die Wahrheit - Der große Abgang, Die
Genres:
Drama, Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Rechtbankdrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der große Abgang (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken