Verenigd Koninkrijk 1994. Komedie van David Tucker. Met o.a. Richard Wilson, Jan Francis, Michael Shannon, Dan O'Herlihy en Robert Lang.

VPRO Cinema

In de vijfde aflevering reizen de experts, collega`s Ben Glazier (Wilson) en Maggie Perowne (Francis) naar New York in verband met de veiling van een schilderij van Titiaan door het Newyorkse filiaal van Klinsky`s. Het wordt een uitstapje vol verrassingen. Ben ontmoet een oude vriend (Shannon), die net als Maggie expert is in oude meesters. Een andere oude kennis (Shepherd), net als Ben zelf expert in de Italiaanse kunst, sterft tijdens een veiling van Klinsky`s. Bens bewering, dat het doek niet door Titiaan zelf maar door [KA1]e[KA1]en van zijn leerlingen werd geschilderd, verwekt nogal wat opschudding en verontwaardiging. Als de partner van het slachtoffer beweert dat hij werd vermoord in opdracht van Klinsky`s, beginnen Ben en Maggie terecht te twijfelen over de legitimiteit om het doek te veilen. Deze vijfde aflevering is zeer de moeite waard, niet alleen vanwege de locaties in de Big Apple maar ook door het gastoptreden van de Amerikaanse acteur Shannon, bekend door de tv-serie [KL]We`ll Meet Again[KLE] (1982) als Maj. Jim Kiley, de miniserie BIG BATTALIONS (1992) als David en tv-film PRIME SUSPECT 3 (1993) als Jake Hunter. Het scenario is van John Mortimer. Het camerawerk is van Peter Jessop.

credits

Regie:
David Tucker
Cast:
Richard Wilson, Jan Francis, Michael Shannon, Dan O'Herlihy, Robert Lang, Ralph Nossek, Corey Johnson, Debora Weston, Briony Glassco, Todd Boyce, Jason Shepherd, John Grillo, Garrick Hagon
Scenario:
John Mortimer
Productie:
Jonathan Alwyn, Jacqueline Davis, Colin Rogers, David Ball
Camera:
Peter Jessop
Muziek:
Bill Connor
Jaar:
1994
Alt. titels:
After Titian
Genres:
Komedie, Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen