Verenigde Staten 1993. Actiefilm van Allan Arkush en Harley Peyton. Met o.a. Bill Campbell, Ally Walker, Agustin Rodriquez, Marlo Marron en Kristin Minter.

VPRO Cinema

Pilootfilm voor een speurdersreeks met actie, die een kort leven was beschoren (zes afleveringen). Een mengelmoes van ingredi[KA3]enten die regelrecht afkomstig lijken te zijn uit de tv-series [KL]Spencer For Hire[KLE] (1985-88) met Robert Urich, [KL]Moonlighting[KLE] (1985-89) met Cybill Shepherd en de speelfilms IT HAPPENED ONE NIGHT (1934) van Frank Capra en ROMAN HOLIDAY (1953) van William Wyler, maar dan van een trapje lager. Campbell, die in THE ROCKETEER (1991) gestalte gaf aan de superheld met de vierkante kaken, is hier de onuitstaanbare nonchalante privédetective Walter Tatum. Zijn tegenspeelster, Walker is het verwende rijke meisje Gwen Cross. Zij denkt, dat het leuk is om de speurneus te volgen, maar is als actrice en personage volslagen onduldbaar. In de pilootaflevering zien wij hoe Gwen kennismaakt met Walter. Op haar trouwdag gaat zij er vandoor en haar vader doet een beroep op Walter om haar op te sporen. Geheel verrassingsloos wordt zij vrijwel onmiddellijk gevonden en helpt zij daarna Walter bij het oplossen van een geldroof. De gestileerde dialogen wekken de indruk vlot te zijn en van een zeker niveau, maar het blijkt banale onzin te zijn. Het wordt expressieloos uitgesproken door de acteurs. Snel overschakelen naar een andere zender. Het scenario voor deze aflevering is van co-regisseur Peyton, die tevens medeproducent was. Aan de scenario's van de overige afleveringen schreven behalve Peyton, Henry Bromell, die tevens medeproducent was, Art Monterastelli en Mark B. Percy. Het camerawerk is van Michael E. Gersham, die alle afleveringen deed.

credits

Regie:
Allan Arkush, Harley Peyton
Cast:
Bill Campbell, Ally Walker, Agustin Rodriquez, Marlo Marron, Kristin Minter, Lysette Anthony, Chelcie Ross, George O. Petrie, Pat Geller
Productie:
Gareth Davies, Allan Arkush, Harley Payton, Henry Brombell, Janice Cook-Leonard, Mark Schilz
Camera:
Michael E. Gersham
Muziek:
Jim Latham, Delfeao Marsalis
Jaar:
1993
Alt. titels:
Do the Strand
Genres:
Actiefilm, Mysterie, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama, Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Moon over Miami (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken