Duitsland 1990. Misdaad van Reinhard Hauff. Met o.a. Sunnyi Melles, Olgierd Lukaszewicz, Hans-Christian Blech, Bernard-Pierre Donnadieu en Ida di Benedetto.

VPRO Cinema

Journaliste Norma Desmond (Melles) woont met haar zoontje (Ehgartner) een circusvoorstelling bij. Plotseling stormen als clowns vermomde terroristen met machinegeweren bewapend de piste in. Een bekend onderzoeker in de genetica en zijn gezin, die zich onder het publiek bevinden, worden vermoord. Ook Norma's zoontje komt om het leven. Nadat het eerste leed geleden is, wil Norma zelf de zaak uitpluizen. De eerste sporen leiden uiteraard naar het genetica-instituut. Naar de gelijknamige roman van bestsellerschrijver Johannes Mario Simmel, die een dik avonturenverhaal bedacht over het genetica-onderzoek en de gevaren van een verkeerd gebruik. Van de kijker wordt geen grote kritische instelling verwacht, de personages zijn oppervlakkig en de toon is soms pathetisch. Typische, passieve ontspanning voor een tv-kijker, die geen hoge eisen stelt. Het scenario is van Horst Vocks en Thomas Wittenberg. Het camerawerk is van David Slama. Oorsponkelijk uitgezonden in drie delen.

credits

Regie:
Reinhard Hauff
Cast:
Sunnyi Melles, Olgierd Lukaszewicz, Hans-Christian Blech, Bernard-Pierre Donnadieu, Ida di Benedetto, Flavio Bucci, Veronique Genest, Ulrich Pleitgen, Yoshi Oida, Stephan Ehgartner, Hans Christian Blech
Scenario:
Horst Vocks
Camera:
David Slama
Muziek:
Rainer Viertelboeck
Jaar:
1990
Genres:
Misdaad, Mysterie, Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film, Misdaadthriller, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen