Verenigde Staten/Japan 2001. Drama van Jefferson Davis. Met o.a. Matt Letscher, Christian Craft, Rusty Schwimmer, Randy Travis en Romy Rosemont.

VPRO Cinema

John John Clairborne (Craft) gaat met zijn opstandige tienerzoon (Bartlett) naar de begrafenis van zijn vader John en overpeinst zijn ongelukkige jeugd, hoe hij enthousiast werd voor de luchtvaart door zijn kameraad Zeola (Schwimmer) en denkt terug aan zijn moeder (Rosemont) die haar droom van een mooi huis nooit opgaf. Onafhankelijk geproduceerde Americana over het landleven in Dixie(land) met een goede rol van Schwimmer; veel sentiment, dat ten koste is gegaan van de dramatische spanning. De beelden van het landschap zijn mooier en sterker dan het verhaal. Bekroond o.a. op het Heartland Film Festival met de Crystal Heart Award. Het scenario is van regisseur Davis en Kari Skogland. Het camerawerk is van Joel David. FotoKem color. Ook bekend als I'LL WAVE BACK.

credits

Regie:
Jefferson Davis
Cast:
Matt Letscher, Christian Craft, Rusty Schwimmer, Randy Travis, Romy Rosemont, Aunjanue Ellis, Gemini Bartlett, Hadda Brooks, Leslie Jordan, Lorraine Middleton, Benjamin Orlansky
Scenario:
Jefferson Davis
Productie:
Wakako Miyakuni, Hiro Tokimori, Brent Morris
Camera:
Joel David
Muziek:
Christopher Ward
Jaar:
2001
Alt. titels:
I'll Wave Back
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Americana, Vader en zoon drama, Volwassen worden
Landen:
Verenigde Staten, Japan

op televisie
0 uitzendingen

John John in the Sky (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken