Verenigde Staten 2004. Sciencefiction van S.S. Wilson. Met o.a. Michael Gross, Sara Botsford, Billy Drago, Brent Roam en August Schellenberg.

VPRO Cinema

Nevada 1889. Het stadje Rejection leeft van de zilvermijn. Door het gewroet in de grond komen er hete bronnen vrij en daardoor worden er eieren uitgebroed van reuzenwormen, maar de bevolking is zich dit niet bewust. Men weet alleen dat er vreemde dingen in de mijn gebeuren en dat er mensen verdwijnen. De steenrijke eigenaar van de mijn Hiram Gummer (Gross) komt een kijkje nemen om vast te stellen wat er aan de hand is. Hij neemt revolverheld Black Hand Kelly (Drago) in de arm om te helpen de monsters te bestrijden. De TREMOR-reeks is met deze prequel toch wel tot op de bodem uitgemolken. Wie een kritiekloze liefhebber van de serie is, kan hier nog wel enig plezier aan beleven en schept wellicht een groot genoegen in de eenvoudige speciale effecten, die ook de charme van de eerste film waren. De verrassing is er wel vanaf, maar Hiram (Gross) die de overgrootvader is van Burt Gummer (ook Gross), wordt door de TREMOR-fans als heel positief ervaren hoewel dit verre van origineel is. Het scenario is van Scott Buck naar een verhaal van Brent Maddock, Nancy Roberts en S.S. Wilson naar de personages van Wilson, Maddock en Underwood. Het camerawerk is van Virgil L. Harper. Ook bekend als TREMORS 4 en TREMORS: ORIGINAL SHOWDOWN.

credits

Regie:
S.S. Wilson
Cast:
Michael Gross, Sara Botsford, Billy Drago, Brent Roam, August Schellenberg, J.E. Freeman, Ming Lo, Lydia Look, Sam Ly, Neal Kopit, Sean Moran, Matthew Seth Wilson, John Dixon, Dan Lemmeux, Don Riffin, Lou Carlucci, Kai Taschner, Andrew Van Hise
Scenario:
Scott Buck
Productie:
Nancy Roberts, S.S. Wilson, Brent Maddock, Linda Drake, Jon Kuyper
Camera:
Virgil L. Harper
Muziek:
Jay Ferguson
Schrijver:
Brent Maddock
Jaar:
2004
Alt. titels:
Legend Begins, The, Tremors 4, Tremors: Original Showdown
Genres:
Sciencefiction, Horror, Actiefilm, Komedie, Western
Trefwoorden:
Monsterfilm, SF-Film, Neo-western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen