Verenigde Staten 1997. Avonturenfilm van Catherine Cyran. Met o.a. Kirsten Dunst, Zachery Ty Bryan, August Schellenberg, Dey Young en Michael Gross.

VPRO Cinema

De vijftien-jarige Bonnie (Dunst) en haar oudere broer Sam (Bryan) zijn in een tweemotorig vliegtuigje onderweg naar hun moeder, die pas hertrouwd is. Onderweg krijgt het toestelletje pech en ze storten neer boven onherbergzaam gebied. Gelukkig overleven Bonnie en Sam de crash. Ze worden behoed voor de allergrootste gevaren door een Indiaan (Schellenberg), die Khonanesta heet, en vergezeld wordt door een oude bruine beer. Hun moeder organiseert een reddingsactie zodra zij hoort van het ongeluk. Terwijl de kinderen met Kohnanesta zich een weg banen naar de bewoonde wereld, krijgen ze te maken met doortrapte stropers. Eenmaal terug in de beschaving wordt Khonanesta uitgerekend beschuldigd van stroperij. Voor hun moeder en stiefvader is de Indiaan al schuldig bevonden voordat de zaak [KA3]uberhaupt is uitgezocht, maar Bonnie en Sam proberen Kohnanesta`s onschuld te bewijzen. Een afgezaagde film over gevaren in de wildernis, overleven, vooroordeel en doorzetten. Er is weinig spanning en avontuur en deze film zou in het vergeetboek gebleven zijn als Dunst niet zulke hoge ogen gegooid zou hebben met THE VIRGIN SUICIDES (1999) van Sofia Coppola en later met de hit SPIDERMAN (2002) van Sam Raimi. Dat Dunst talent heeft, is bewezen, maar je zou dit niet meteen uit deze film concluderen. Bryan is een leuke jongen, die menig bakvisje aan het dromen zet. Het scenario is van Catherine Cyran. Het camerawerk is van Christopher Baffa.

credits

Regie:
Catherine Cyran
Cast:
Kirsten Dunst, Zachery Ty Bryan, August Schellenberg, Dey Young, Michael Gross, Tom McBeath, Ben Cardinal, John Novak, Vincent Gale, Darren Moore, Mitch Kosterman, Mark Acheson, Garvin Cross, Duncan Fraser, Larry Musser
Scenario:
Catherine Cyran
Productie:
Brad Krevoy, R.J. Murillo, Steven Stabler, Jeffrey D. Ivers, Marco E. Black, Brenda Collins
Camera:
Christopher Baffa
Muziek:
Eric Allaman
Jaar:
1997
Alt. titels:
Absturz in der Wildnis
Genres:
Avonturenfilm, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

True Heart (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken