Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2002. Romantiek van Catherine Morshead. Met o.a. Caroline Goodall, Robson Green, Philip Quast, Keeley Hawes en Michael Maloney.

VPRO Cinema

Liam Marple (Green) schrijft een society column onder het pseudoniem Mrs. Jones in een boulevardblad. Zijn baan staat op de tocht, want zijn ex-vriendin is zijn baas, die hem dreigt te ontslaan als hij niet met een sensationele primeur komt. Liam heeft een slachtoffer op het oog: de Britse eerste minister Laura Bowden (Goodall), wiens echtgenoot Richard (Quast) homo zou zijn. Hij dringt door tot de ambtswoning van de premier in Downing Street, waar juist een party aan de gang is. Hij maakt een dansje met Laura, die voor hem valt, want ze is inderdaad niet gelukkig met Richard. De geruchten zijn waar, maar voor de buitenwereld houdt ze de schijn op. Liam geeft zich uit als Harry Fletcher, die voor een goed doel geld bij elkaar probeert te krijgen, maar hij valt ook voor Laura. Hij bevindt zich algauw in een dilemma tussen zijn werk, het imago van de eerste minister, de vaderlandsliefde, en zijn gevoelens voor Laura. Een onwaarschijnlijk romantisch verhaal, dat niet slecht wordt vertolkt. Het meet de typische Britse standsverschillen tussen de pracht en de praal in het politieke wereldje van een eerste minister heel breed uit. Verstrooiing voor romantische zielen en honderdduizend maal beter dan de pulp van Rosamunde Pilcher. Regisseuse Morshead draaide THE RAILWAY CHILDREN (2000), maar die film was toch wel een stuk beter. Uitgezonden in de reeks Masterpiece Theater van PBS. Het scenario is van Caleb Ranson. Het camerawerk is van John Daly.

credits

Regie:
Catherine Morshead
Cast:
Caroline Goodall, Robson Green, Philip Quast, Keeley Hawes, Michael Maloney, Aisling O'Sullivan, Peter Firth, Kathy Murphy, Marc Bannerman, Nitin Ganatra, Terence Harvey, Lisa Hayes, Chloe Howman, Christopher James, Tom Knight, Jordan Theis, Clare Thomas
Scenario:
Caleb Ranson
Productie:
Julie Gardner, Michele Bick, Damien Timmer, Rebecca Eaton, Susan Dunn, Sandra Jobling
Camera:
John Daly
Muziek:
Simon Lacey
Jaar:
2002
Alt. titels:
Masterpiece Theater's Me & Mrs. Jones
Genres:
Romantiek, Komedie, Erotiek
Trefwoorden:
Romantische komedie, Klucht, Seksfilm
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Me & Mrs. Jones (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken