Verenigde Staten/​Verenigd Koninkrijk 2002. Avonturenfilm van Shekhar Kapur. Met o.a. Heath Ledger, Wes Bentley, Kate Hudson, Djimon Hounsou en Daniel Caltagirone.

VPRO Cinema

Engeland, 1875. Britse soldaat Harry (Ledger) wordt afgeschreven door zijn legervriendjes omdat hij deserteert om bij zijn liefje Ethne (Hudson) te zijn. Maar zij viel op een soldaat, niet op een deserteur. Harry pareert door zich in Soedan incognito als slaaf te voegen bij het eigen regiment waar hij onder meer waakt over het leven van beste vriend Jack (Bentley), de man die nota bene ook hunkert naar Ethne. Een topzwaar drama met kundig gedoseerde emotionele manipulatie en maximale optische zeggingskracht. De broederschap druipt van het doek, de gevechten zijn knap gefilmd en de rode draad van verloren eer en liefde blijft op spanning. Een aangename zinsbegoocheling.

credits

Regie:
Shekhar Kapur
Cast:
Heath Ledger, Wes Bentley, Kate Hudson, Djimon Hounsou, Daniel Caltagirone, James Cosmo, Lucy Gordon, Michael Sheen, Tim Pigott-Smith, Rupert Penry-Jones, Alek Wek, Laila Rouass
Scenario:
Michael Schiffer, Hossein Amini
Productie:
Paul Feldsher, Robert Jaffe, Stanley R. Jaffe, Marty Katz
Camera:
Robert Richardson
Muziek:
James Horner
Montage:
Steven Rosenblum
Schrijver:
A.E.W. Mason
Jaar:
2002
Genres:
Avonturenfilm, Drama, Oorlogsfilm, Historische film, Actiefilm
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk