Verenigde Staten 2002. Sciencefiction van Kurt Wimmer. Met o.a. Christian Bale, Emily Watson, Taye Diggs, Angus Macfadyen en Sean Bean.

VPRO Cinema

John Preston (Bale) is opgeleid om in een ooit door emoties overmande en vervolgens door oorlog geteisterde maatschappij iedere vorm van creativiteit en warmte de kop in te drukken. De emoties van deze superagent worden net als die van anderen onderdrukt met behulp van pillen, maar wanneer hij ophoudt met slikken gaat er een nieuwe wereld voor hem open. Het is de structuur van Equilibrium die voorkomt dat het 'nieuwe wereld'-visioen te moralistisch wordt. Nadat Preston heeft gekozen voor zijn gevoel, en zich tegen zijn superieuren heeft gekeerd, verandert de film meer en meer in een zuivere actiefilm, waarin de door digitale effecten versterkte gevechten elkaar snel en elegant opvolgen.

credits

Regie:
Kurt Wimmer
Cast:
Christian Bale, Emily Watson, Taye Diggs, Angus Macfadyen, Sean Bean, Matthew Harbour, William Fichtner, Dominic Purcell, Christian Kahrmann, John Keogh, Sean Pertwee, David Barrash
Scenario:
Kurt Wimmer
Productie:
Jan de Bont, Lucas Foster
Camera:
Dion Beebe
Muziek:
Klaus Badelt
Montage:
Tom Rolf, William Yeh
Kijkwijzer:
JIE
Jaar:
2002
Alt. titels:
Cubic
Genres:
Sciencefiction, Thriller, Actiefilm
Landen:
Verenigde Staten