Verenigde Staten/Australië 2002. Horror van Steve Beck. Met o.a. Julianna Margulies, Gabriel Byrne, Ron Eldard, Desmond Harrington en Isaiah Washington.

VPRO Cinema

Voor horrorfans is het begin van Ghost Ship een feestje, de rest kater. Via het sepia-oud gemaakte openingslogo van Warner Bros. komen we terecht op een Italiaans cruiseschip in 1962: in de balzaal is champagne en glitter en de kapitein danst vrolijk met een klein meisje. Tot een losgesneden kabel de lichamen van de feestgangers halveert. Veertig jaar later moet er wel een soort vloek rusten op het dwalende schip, en dat ondervinden schipbergers onder leiding van Maureen Epps (Margulies) dan ook, gedurende het lange vervolg van de film. Omgeschoolde effectenman Steve Beck (wiens andere film Thir13en Ghosts heet) leeft zich uit in door computers gecreëerde beelden tot de climax die gelukkig een en ander min of meer verklaart.

credits

Regie:
Steve Beck
Cast:
Julianna Margulies, Gabriel Byrne, Ron Eldard, Desmond Harrington, Isaiah Washington, Alex Dimitriades, Karl Urban, Emily Browning
Scenario:
Mark Hanlon, John Pogue
Productie:
Gilbert Adler, Joel Silver, Robert Zemeckis
Camera:
Gale Tattersall
Muziek:
John Frizzell
Montage:
Roger Barton
Kijkwijzer:
JIE
Jaar:
2002
Genres:
Horror, Thriller
Trefwoorden:
Fantasy, Occultisme
Landen:
Verenigde Staten, Australië

op televisie
0 uitzendingen

Ghost Ship (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken