Australië/Duitsland 1994. Romantiek van Paul Cox. Met o.a. Gosia Dobrowolska, Claudia Karvan, Chris Haywood, Barry Otto en David Field.

VPRO Cinema

Kunstenares Sarah (Dobrowolska) en Christine (Karvan) zijn goede vriendinnen. Sarah heeft een atelier, waar Christine als naaktmodel poseert voor Sarah's leerlingen. Christine heeft echter relatieproblemen met haar primitief ingestelde partner. Om haar tot zichzelf te laten komen nodigt Sarah haar uit voor een weekend in haar buitenhuis. Ze voelen veel voor elkaar en missen geen gelegenheid om elkaar eventjes aan te raken, maar ze durven geen van beiden voor hun gevoelens uit te komen. Gevoelig, poëtisch portret van een prille, ontluikende lesbische liefde. Het contrast tussen het jachtige van de grote stad en de rust van het land wordt in het oog springend verwerkt. Hoewel cerebraal, homo-erotisch en veel vrouwelijk naakt, onevenwichtig en dolend, maar dan toch heel intrigerend. Het scenario is van regisseur Cox, Barry Dickins en Margot Wilbierd. Het camerawerk is van Nino Martinetti. Gefilmd in 1993 en werd een jaar later gepresenteerd op het filmfestival van Cannes met THE CLOUD DOOR van Mani Kaul, WET van Bob Rafelseon en THE DUTCH MASTER van Susan Seidelman.

credits

Regie:
Paul Cox
Cast:
Gosia Dobrowolska, Claudia Karvan, Chris Haywood, Barry Otto, David Field, Norman Kaye
Scenario:
Paul Cox
Productie:
Regina Ziegler, Harmut Köhler
Camera:
Nino Gaetano Martinetti
Muziek:
W.A. Mozart, Ranjit Saha
Jaar:
1994
Alt. titels:
Erotische Geschichten: Berührungen, Berührungen, Touch Me, Schönste Sache der Welt, Die, Schönste Sache der Welt - Berührungen, Die, Cloud Door, The
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Lesbian moveie, Erotiek, Romantisch drama
Landen:
Australië, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Erotic Tales: Touch Me (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken