Duitsland 2004. Familiefilm van María Sólrún. Met o.a. Constantin von Jascheroff, Oktay Özdemir, Nora von Waldstätten, Josephine Preuss en Udo Kier.

VPRO Cinema

Jargo (Von Jascheroff) wordt binnenkort zestien. Hij is opgegroeid in Saoedi-Arabi[KA3]e, waar zijn vader (Kier) zelfmoord pleegde. Nu woont hij met zijn moeder in Berlijn in een torenflat. Hij draagt nog steeds zijn traditionele Saoedische kleed. Hij sluit vriendschap met de macho Kamil ([KA3]Ozdemir), een Turk die iets ouder is dan hijzelf en in drugs dealt. De vriendin van Kamil, Mona (Von Waldst[KA3]atten) was aan de hero[KA3]ine verslaafd, maar schijnt tegenwoordig clean te zijn. Kamil en Jargo besluiten in te breken bij Ying (Pamaran) en Yang (Olano), twee Filippino`s die tot de sigarettenmaffia behoren. Vlak voor de coup, komt Kamil erachter dat Jargo met Mona naar bed is geweest. Deze film die best goed in elkaar zit en geschikt is voor oudere kinderen en jonge volwassenen, is moralistisch van toon. Von Jascheroff, in eigen land bekend o.a. door RENNSCHWEIN RUDI R[KA3]USSEL (1995) en een klein rolletje in SPERLING UND DER MANN IM ABSEITS (2003), is geloofwaardig en speelt zijn rol goed. Van de overige rolverdeling kan hetzelfde gezegd worden. Preuss speelt Emilia, Jargo's buurmeisje dat op hem valt en veel voor hem over heeft, maar Jargo ziet haar in eerste instantie niet staan. Kier blijft je bij als de geestverschijning van zijn vader, die 's avonds als Jargo alleen is, de balans van zijn knagende geweten probeert op te maken. Het scenario is van regisseuse Sólrún, wier complete naam María Sólrún Sigurðardóttir luidt. Het camerawerk is van Birgit Gudjonsdóttir.

credits

Regie:
María Sólrún
Cast:
Constantin von Jascheroff, Oktay Özdemir, Nora von Waldstätten, Josephine Preuss, Udo Kier, Julia Kratz, Eladio Pamaran, Joel Olano, Marc Hosemann, Ulrich Noethen, Viktor Minnich
Scenario:
María Sólrún
Productie:
Katrin Schloesser, Frank Loeprich, Barbara Buhl, Cooky Ziesche, Stefan Arndt
Camera:
Birgit Gudjonsdottir
Muziek:
Henning Rabe, Christine Aufderhaar
Jaar:
2004
Genres:
Familiefilm, Misdaad, Fantasy, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Steden-drama, Melodrama, Tienerfilm, Fantasy, Volwassen worden
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Jargo (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken