Duitsland 2005. Romantische komedie van Stefan Lukschy. Met o.a. Heikko Deutschmann, Aglaia Szyszkowitz, Maxine Schulze, Laura Alberta Szalski en Ingo Naujoks.

VPRO Cinema

Christoph Nagel (Deutschmann) is de auteur van talloze handboeken, die hij zelf uitgeeft. Hij is een perfectionist en een hypochonder. Zijn huisdokter verwisselt een r[KA3]ontgenfoto van een kankerpati[KA3]ent met die van Christoph tijdens een van diens talloze bezoekjes. Daarop denkt Christoph dat zijn dagen zijn geteld en dat hij moet zorgen voor het leven na de dood. Dat komt hierop neer: zijn vrouw Friederike (Szyszkowitz) moet na zijn heengaan onmiddellijk aan de man, die hij voor haar uitzoekt met de zegen van pater Alois (Schafmeister). De keuze valt op een oude schoolvriend die op geitenwollen sokken loopt, en opgekalefaterd wordt door bevriende schoonheidsspecialiste Suse (Schumann). Terwijl hij intensief bezig is alles te regelen, gaat Friederike door de knie[KA3]en voor Klaus Kern (Scharff), en Christoph betrapt hen in bed. Hoewel het in zijn omstandigheden juist niet zou moeten shockeren, valt hij van schrik van de trap en belandt in het ziekenhuis, waar het misverstand wordt ontdekt. Voordat de betrokkene dit kan worden medegedeeld, is hij de wanhoop nabij en is hij gevlucht om zich van het leven te beroven voordat de kanker hem velt. Iedereen moet flink hollen en draven om voor een goede afloop te zorgen. Als de film is afgelopen, is het de vraag of Friederike haar Christoph nog met dezelfde ogen bekijkt... De bekende komedie der misverstanden voor de liefhebbers. De rolverdeling is competent. Het scenario is van Mathias Klaschka. Het camerawerk is van Peter Nix.

credits

Regie:
Stefan Lukschy
Cast:
Heikko Deutschmann, Aglaia Szyszkowitz, Maxine Schulze, Laura Alberta Szalski, Ingo Naujoks, Thomas Scharff, Tanja Schumann, Heinrich Schafmeister
Scenario:
Mathias Klaschka
Camera:
Peter Nix
Muziek:
Tamás Kahane
Kijkwijzer:
D
Jaar:
2005
Genres:
Romantische komedie
Trefwoorden:
Relatiekomedie, Televisiefilm, Klucht
Landen:
Duitsland

op televisie
1 uitzending

Suche Mann für meine Frau (2005) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zaterdag 05 juni
ARD
14:30 - 16:00