Duitsland 2005. Drama van Hanno Hackfort. Met o.a. Oliver Mommsen, Laura Tonke, Stephan Kampwirth, Terese Harder en Julia Kippes.

VPRO Cinema

De eenzame dertig-jarige Paul (Mommsen) heeft een oorlogstrauma, dat hij in Kosovo opliep. Hij probeert het te verwerken in een kleine provincieplaats. Dat lukt hem niet al te best. Zijn 28-jarige buurvouw Nele (Tonke) is in het leven zwaar teleurgesteld: eerst liep haar eigen relatie falikant fout en toen ze om hulp ging naar haar ouders, ontdekte ze in plaats van een hechte echtvereniging een vreselijke vechtvereniging, die onverschillig was over haar ongeluk. Paul en Nele vinden wel steun bij elkaar maar zijn te verdrietig en hebben te veel meelij met zichzelf om een relatie te beginnen. Dan blijkt Paul aan leukemie te lijden. Zijn dagen zijn geteld en hij moet worden opgenomen in een kliniek voordat hij op zijn laatste reis gaat. Nele ontvoert hem uit dit eindstation om hem nog één keer het gevoel van euforie te geven. Voor de zakdoekenbrigades een competent gespeeld tranendal, maar beweer niet dat het scenario van regisseur Hackfort origineel is. Het camerawerk is van Willi Hagemeier. 16:9, Stereo.

credits

Regie:
Hanno Hackfort
Cast:
Oliver Mommsen, Laura Tonke, Stephan Kampwirth, Terese Harder, Julia Kippes, Rainer Sellien, Daniel Schmidt, Ariane Senn, Willi Hagemeier
Scenario:
Hanno Hackfort
Productie:
Andrea Hanke
Camera:
Willi Hagemeier
Jaar:
2005
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Junimond (2005) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken