Italiƫ/Filipijnen/Verenigde Staten 2000. Actiefilm van Michael J. Sarna en Michael John Sarna. Met o.a. Joe Lara, Udo Kier, January Isaac, Brigitte Nielsen en Alexa Jago.

VPRO Cinema

Max Gast (Kier) is in het bezit van het machtige wapen uit de titel. Hiermee kan hij alle kerncentrales in de wereld ontregelen zodat ze oververhit raken. Het einde van het leven op aarde is in zicht, tenzij iemand hem stopt. Jack Logan (Lara), een soort gespierde James Bond zonder charme, heeft precies zeven dagen de tijd om Gast op te sporen en zijn Doomsdayer uit te schakelen. Het scenario van Bob Couttie is voorspelbaar, de speciale effecten zijn op een koopje gedaan en het spel is over het algemeen vlak, maar aan explosies is geen gebrek, hoewel er kijkers zijn die vinden dat het er nog veel meer hadden moeten zijn. Het spel van de rondborstige Nielsen als Elizabeth Gast heeft het juiste niveau voor deze hersenloze actiefilm: ze kan na al die jaren in Hollywood nog steeds niet goed acteren. Het camerawerk is van David M. Rakoczy.

credits

Regie:
Michael J. Sarna, Michael John Sarna
Cast:
Joe Lara, Udo Kier, January Isaac, Brigitte Nielsen, Alexa Jago, Paige Rowland, T.J. Storm, Daniel Massa, Paul Holme, Romano Kristoff, Don Stockwell, Noel Izon, Benson Ventura, James Paolelli, Neil Morrison, Leila Larkin, Raymond Bagatsing, Mikhail Behron, John Dulette, Julie Lorette, Ravil Isyanov
Productie:
Michael D. Sellers, Ciro Dammicco, Pamela Vlastas, Willie Plieras, Bob Couttie
Camera:
David M. Rakoczy
Jaar:
2000
Alt. titels:
Il giorno del giudizio, Giorno del giudizio, Il
Genres:
Actiefilm, Thriller, Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Italiƫ, Filipijnen, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Doomsdayer (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken