Verenigd Koninkrijk 2003. Thriller van Renny Rye. Met o.a. Amanda Burton, William Gaminara, Tom Ward, Judy Loe en Annabelle Apsion.

VPRO Cinema

In een politiecel overlijden de pas gearresteerde Indiase broers Juttla. Iedereen, inclusief de officier van justitie, is ervan overtuigd dat ze door de politie werden mishandeld. Sam Ryan (Burton) en Leo Dalton (Gaminara) moeten voor de rechter hun bevindingen uitspreken. Leo is het eens met het openbaar ministerie dat de hermandad er iets mee te maken had, maar Sam zegt gedecideerd dat er geen sprake van kan zijn. In de pers wordt Sams goede naam door het slijk gehaald en het ontgaat de publieke opinie dat een zekere Michael Patterson (Macaninch) na dertien jaar achter de tralies, weer op vrije voeten komt. Hij draaide o.a. de bak in door een expertise van Sam. Patterson begint wraak te nemen; eerst twee ex-juryleden, daarna de rechter en natuurlijk is ook Sam haar leven niet zeker. Juist als haar ster zo gedaald is, dat niemand haar waarschuwingen serieus wil nemen. Het scenario van Michael Crompton bevat de juiste stuff die fans van Burton willen zien en horen.

credits

Regie:
Renny Rye
Cast:
Amanda Burton, William Gaminara, Tom Ward, Judy Loe, Annabelle Apsion, Eva Birthistle, Shelley King, Cal Macaninch, Dorain Healy, Ashley Jensen
Productie:
Anne Pivcevic, Caroline Oulton, Monica Rodger, Jeff Golding
Muziek:
Rick Wentworth
Jaar:
2003
Alt. titels:
Fatal Error, Schlimmer als der Tod
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie

0 uitzendingen