Duitsland/Turkije 2005. Avonturenfilm van Hussi Kutlucan. Met o.a. Hussi Kutlucan, Lars Rudolph, Augustin Thula, Hilmi Sözer en Engin Akcelik.

VPRO Cinema

De Turk Hasan (Kutlucan), de Afrikaan Bumbum (Thula) en de Duitser Hans (Rudolph) werken in een garage in Kreuzberg in Berlijn. Ze zouden wel iets anders willen dan de sleur van hun monotone werk. Dan verschijnt Ali (S[KA3]ozer) in de werkplaats en vraagt of ze geen zin hebben om uit Istanbul `klassieke` Amerikaanse slee[KA3]en op te halen, die hij nodig heeft voor de bruidstoet van zijn huwelijk. Als het trio in Istanbul aankomt, blijken de auto`s nog niet klaar te zijn en nog in Oost-Turkije te staan. De jongens besluiten de wagens zelf op te gaan halen en beleven een avontuurlijke, verrassende tocht door Turkije. Tegen de finale komt de zogenaamde bruidegom op de proppen en krijgen de jongens door dat het helemaal niet om een trouwerij in Kreuzberg gaat. Een bescheiden, maar onderhoudende film, die werd opgenomen in de serie [KL]Das kleine Fernsehspiel[KLE] in de reeks [KL]Gef[KA3]uhlsecht[KLE]. Het scenario is van regisseur Kutlucan (ICH CHEF, DU TURNSCHUH, 1998). Het camerawerk van Peter Steuger oogt mooi.

credits

Regie:
Hussi Kutlucan
Cast:
Hussi Kutlucan, Lars Rudolph, Augustin Thula, Hilmi Sözer, Engin Akcelik, Isa Bozkurt, Badasar Colbiyik, Kaan Emre, Chantal Fattouh, Farina Fuchs, Ÿnal Gümüs, Razai Hallac, Hakan Orbeyi, Nadia Sahragti-Denk, Ramin Yazdani, Dimyan Yazirlioglu
Scenario:
Hussi Kutlucan
Productie:
Sonja Moor, Kristian Widmer, Claudia Tronnier, Eberhard Rauch
Muziek:
Fred Frith
Jaar:
2005
Genres:
Avonturenfilm, Komedie
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Road-movie, Zwarte komedie, Televisiefilm
Landen:
Duitsland, Turkije

op televisie
0 uitzendingen

Drei gegen Troja (2005) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken