Oostenrijk 2002. Misdaad van Xaver Schwarzenberger. Met o.a. Tobias Moretti, Andrea Eckert, Karl Merkatz, Nicole Marischka en Nino Kratzer.

VPRO Cinema

Na een mislukte ervaring in de liefde besluit Senta Blum (Eckert) op het platteland in de bergstreek tussen Linz (in het noorden) en Klagenfurt (in het zuiden) van Oostenrijk haar pijnlijke ervaringen van zich af te schrijven in een sleutelroman. Ze krijgt echter geen rust, want ze valt op de knappe Stefan Schuster (Moretti), een kok. De opbloeiende romance wordt verstoord door neuzige heren van de politie (Merkatz en Marecek), die Stefan verdenken van een misdrijf. Senta besluit haar nieuwe liefde te helpen en ontdekt dat hij een broer heeft, die Kajetan (Kratzer) heet. Het scenario van Gerhard Roth is een weinig bijzonder misdaadverhaaltje, dat echter redelijk spannend is gebracht. Het camerawerk is van regisseur Schwarzenberger, die ervoor zorgt dat de kijker zich niet verveelt, terwijl hij zijn rolverdeling goed in de hand hield.

credits

Regie:
Xaver Schwarzenberger
Cast:
Tobias Moretti, Andrea Eckert, Karl Merkatz, Nicole Marischka, Nino Kratzer, Heinrich Schweiger, Erni Mangold, Heinz Marecek
Camera:
Xaver Schwarzenberger
Muziek:
Arthur Lauber
Jaar:
2002
Alt. titels:
Hund kam in die Küche, Ein
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Oostenrijk

op televisie

0 uitzendingen

Ein Hund kam in die Küche (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken