Verenigd Koninkrijk/Duitsland/Spanje 2002. Drama van Ken Loach. Met o.a. Martin Compston, Annmarie Fulton, William Ruane, Michelle Abercromby en Michelle Coulter.

VPRO Cinema

De Schotse Liam (Compston) gaat zestien worden, maar daar is - zoals dat hoort in een ­Loach-film - niks zoets aan: Liams moeder zit gevangen vanwege drugsgebruik en hij wordt uit huis getrapt door zijn pleegvader omdat hij geen verdovende middelen de nor in wilde smokkelen. Liam bedenkt vervolgens onderdak te kopen voor hem en zijn ma en gaat zelf dealen. Debuterend acteur Compston en het scenario wonnen veel prijzen voor ruigte die niet prekerig wordt. Het woord 'fuck' is 313 keer in variaties te beluisteren, normaal gesproken genoeg om geen bezoekers onder de 15 in de bios toe te laten, maar omdat éénmaal het woord 'cunt' valt, werd Sweet Sixteen - tot diepe verontwaardiging van Loach - in Engeland verboden voor onder de achttien.

credits

Regie:
Ken Loach
Cast:
Martin Compston, Annmarie Fulton, William Ruane, Michelle Abercromby, Michelle Coulter, Gary McCormack, Tommy McKee, Calum McAlees, Robert Rennie
Scenario:
Paul Laverty
Productie:
Rebecca O'Brien
Camera:
Barry Ackroyd
Muziek:
George Fenton
Montage:
Jonathan Morris
Jaar:
2002
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Coming of age, Sociaal drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje

op televisie

0 uitzendingen

Sweet Sixteen (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken