Verenigde Staten 2002. Misdaad van Geoffrey Sax. Met o.a. Mercedes Ruehl, Rosie Perez, Brooke Shields, N'Bushe Wright en Lori Anne Alter.

VPRO Cinema

Vier mannen overvallen een kunsthandel, waar ze een kostbaar schilderij van Vermeer proberen te stelen. Ze worden het slachtoffer van een merkwaardig verkeersongeval, waarbij drie het leven laten. De vierde man verdwijnt en ook het schilderij lijkt onvindbaar. Dolly Rawlings (Ruehl), die weduwe is geworden, zoekt contact met de andere vrouwen, die hun man verloren: Shirley Heller (Shields) en Linda (Perez). Ze steken de koppen bij elkaar en besluiten het schilderij op te sporen en zich te wreken. Het scenario van Lynda La Plante, die een reputatie te verdedigen heeft, heeft veel onverwachte wendingen, maar is soms onbedoeld grappig, hoewel ze een zwarte komedie had willen schrijven. De spelprestaties zijn zwakjes en Sax heeft op zijn ruggemerg geregisseerd. Het camerawerk van Alan Caso is niets bijzonders.

credits

Regie:
Geoffrey Sax
Cast:
Mercedes Ruehl, Rosie Perez, Brooke Shields, N'Bushe Wright, Lori Anne Alter, Nigel Bennett, Jacob Davis, Colm Feore, Jay O. Sanders, Juan Carlos Velis, Lark Voorhies, Rod Wilson, Timm Zemanek
Productie:
Clara George, Lynda La Plante, Stephanie Hagen, Jane Goldenring
Muziek:
Simon Boswell
Jaar:
2002
Genres:
Misdaad, Actiefilm, Komedie, Thriller
Trefwoorden:
Wraakfilm, Zwarte komedie, Misdaadthriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Widows (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken