Duitsland 1978. Romantiek van Klaus Lemke. Met o.a. Ingeborg Maria Kretschmer, Pietro Giardini, Peter Kienberger, Wolfgang Fiereck en Brigitte Platzer.

VPRO Cinema

Muurbloempje Maria (Kretschmer), de dochter van de kleine groente- en fruithandelaar, ontmoet op de groenteveiling van M[KA3]unchen Pietro (Giardini), de zoon van een grote importeur van groenten en fruit uit Italië. Pietro is een echte rokkenjager en maakt tenslotte de stijve Maria het hof. Ze ontpopt zich tot een begeerlijke vrouw, die te laat in de gaten krijgt dat Pietro het met haar vriendin aanlegt. Ze besluit de Casanova een lesje te leren. Leuk gespeeld, vlot gedaan en ook dertig jaar later nog onderhoudend, zij het een beetje gedateerd. Het scenario is van regisseur Lemke. Het camerawerk is van Rüdiger Meichsner.

credits

Regie:
Klaus Lemke
Cast:
Ingeborg Maria Kretschmer, Pietro Giardini, Peter Kienberger, Wolfgang Fiereck, Brigitte Platzer, Hilde Grädinger, Pino Viciconte, Heinrich Tischler, Mario Cerza, Dagmar Heinrich, Klaus Emberger, Johann Hermann, Michael Bott, Valerie Herminghaus, Cleo Kretschmer
Scenario:
Klaus Lemke
Productie:
Peter Märthesheimer
Camera:
Rüdiger Meichsner
Muziek:
Olaf Kübler
Jaar:
1978
Genres:
Romantiek, Drama, Actiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Wraakfilm, Romantische komedie, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Amore (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken