Verenigde Staten/​Duitsland 2002. Horror van Guillermo del Toro. Met o.a. Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Ron Perlman, Luke Goss en Thomas Kretschmann.

VPRO Cinema

In 1998 maakte Wesley Snipes in de gedenkwaardige opening van de eerste Blade-film korte metten met een tot de nok toe gevulde nachtclub met bloedzuigers. Ongetwijfeld een van de sterkste openingsscènes in het genre. Blade II moest knallen om de bombarie van 1998 te overtreffen. En dat is niet gelukt. Blade (de 39-jarige Snipes) moet het opnemen tegen vampiermutanten, zogenoemde Reapers, die op een bijzonder angstaanjagende manier aan hun kostje komen in een doorgestileerd decor van gotisch verval en duistere decadentie. Een bijna twee uur durende aaneenschakeling van obligate knokscènes zonder climax. Een bloedfestijn voor liefhebbers van een bloedfestijn.

credits

Regie:
Guillermo del Toro
Cast:
Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Ron Perlman, Luke Goss, Thomas Kretschmann, Leonor Varela, Norman Reedus, Matthew Schulze, Donnie Yen, Karel Roden, Danny John-Jules, Daz Crawford
Scenario:
David S. Goyer
Productie:
Peter Frankfurt, Patrick J. Palmer, Wesley Snipes
Camera:
Gabriel Beristain
Muziek:
Marco Beltrami, Danny Saber
Montage:
Peter Amundson
Kijkwijzer:
JIE
Jaar:
2002
Genres:
Horror, Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Sequel, Vampieren
Landen:
Verenigde Staten, Duitsland