Brazilië/Frankrijk 2004. Misdaad van Marcos Bernstein. Met o.a. Fernanda Montenegro, Raul Cortez, Laura Cardoso, Luis Percy en Caio Ramos.

VPRO Cinema

Regina (Montenegro) uit Copacabana bij Rio de Janeiro is met pensioen. Ze is eenzaam en lid van een burgerwacht voor ouderen. Ze heeft de codenaam Sneeuwwitje, en houdt de buurt in de gaten. Ze heeft ervoor gezorgd, dat het hoofd van een organisatie, die kinderen liet prostitueren, achter de tralies is beland, en ze heeft een overval kunnen voorkomen. Ze loert met een verrekijker naar de flats aan de overkant en op een avond ziet ze een man van haar leeftijd een injectie aan een vrouw geven. Even later ziet zij dat hij haar gezicht met een laken afdekt. Het is voor Regina duidelijk dat hij haar een dodelijke injectie heeft gegeven. Ze rapporteert het incident aan de politie, maar daarna hoort of ziet ze niets meer. Als er evenmin een bericht in de krant verschijnt, gaat ze naar het politiebureau, waar de dienst doende politieman Alcides (Percy) haar geduldig uitlegt dat er niets te melden valt. Hij geeft haar te verstaan, dat de politie een kijkje is gaan nemen bij de man, die Camargo (Cortez) heet en een voormalige rechter is. Daarop besluit ze zelf te gaan speuren en contact met Camargo te maken. Dat lukt en het tweetal blijkt goed met elkaar overweg te kunnen. Wat Regina gezien had was juist, maar ze begrijpt dat Camargo`s vrouw aan een ongeneeslijke kanker leed en dat hij haar uit haar lijden hielp. Inmiddels heeft Camargo begrepen dat zij de tipgeefster van de politie was, maar gelukkig vertroebelt dit hun relatie niet. Het scenario van regisseur Bernstein en Melanie Dimantas, is deels een Hitchcockachtige thriller (REAR WINDOW) en deels een Agatha Christie-achtige detectivestory met Regina als een soort romantische Miss Marple. Montenegro (CENTRAL DO BRASIL van walter Salles, 1998) is verbluffend geloofwaardig, en krijgt uitstekend tegenspel van Cortez, die samen voor enige hete sekss[KA2]ene`s zorgen in de stijl van ABOUT SCHMIDT met Jack Nicholson en Kathy Bates van Alexander Payne (2002). Het sfeervolle camerawerk is van Toca Seabra, maar deze onderhoudende voor 5,2 miljoen Braziliaanse reaal (bijna twee miljoen euro) gedraaide film heeft zijn beperkingen.

credits

Regie:
Marcos Bernstein
Cast:
Fernanda Montenegro, Raul Cortez, Laura Cardoso, Luis Percy, Caio Ramos, Eliana Couto, Miguel Lunardi, Mauro Jose, Luiz Carlos Persy, Marcio Vito, Milene Pizarro
Productie:
Kátia Machado, Marcos Bernstein, Mariza Figueiredo
Muziek:
Guilherme Bernstein Seixas
Jaar:
2004
Alt. titels:
Outro Lado Da Rua, O
Genres:
Misdaad, Romantiek, Mysterie
Trefwoorden:
Romantisch drama, Detectivefilm, Misdaadthriller
Landen:
Brazilië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

O Outro Lado Da Rua (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken