Australiƫ 2002. Thriller van Strathford Hamilton. Met o.a. Sigrid Thornton, Robert Mammone, Peter O'Brien, Basia A'Hern en Essie Davis.

VPRO Cinema

Toen Susan Tuttle een jaar of vijftien was surfde zij met Kenny en Wilga Roberts en zijn zus Patricia op de daken van voortrazende dieseltreinen. Patricia werd daarbij geveld en overleed ter plekke. Ze spraken toen af dat ze zouden boeten voor hun gevaarlijke spel door zich in dienst van de maatschappij te stellen. Wilga kwam in aanraking met de justitie, belandde in de gevangenis en zou zijn omgekomen bij een brand achter de tralies. Susan woont in de outback, is de trotse alleenstaande moeder van de tiener Brittany en heeft een hond. Ze geniet de warme vriendschap van Reg, die best met haar zou willen trouwen. Ze heeft haar gelofte van vijftien jaar geleden volledig vergeten. Op een kwade dag staat er een man voor de deur, die zegt dat hij Wilga is. Susan gelooft hem niet, maar wordt bang als hij de belofte van toen ingelost wil zien. Het scenario is verschrikkelijk conventioneel, weinig spannend en zakt halverwege als een kaartenhuis in elkaar. Het spel van hoofdrol Thornton is innemend, al is de leeftijd van haar personage een beetje te flatteus.

credits

Regie:
Strathford Hamilton
Cast:
Sigrid Thornton, Robert Mammone, Peter O'Brien, Basia A'Hern, Essie Davis, Grant Dodwell, Warwick Young, Jason Chong, Brian McDermott
Scenario:
Hugh Hamilton O'Brien
Productie:
Phillip Avalon
Camera:
Martin McGrath
Muziek:
Brett Rosenberg
Montage:
David Stiven
Jaar:
2002
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Wraakfilm
Landen:
Australiƫ

op televisie
0 uitzendingen

The Pact (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken