Verenigde Staten/Canada 1998. Thriller van Graeme Campbell. Met o.a. Timothy Busfield, Jennifer Dale, Lisa Jakub, Daniel Petronijevic en Brennan Elliot.

VPRO Cinema

Programmeur van computerprogramma`s Richard Thornton (Busfield) bouwt zijn droomhuis, waarin alles is geautomatiseerd en wordt gerund door de server Helen. Niet alleen bepaalt de computer het dagelijkse dieet, maar kiest de muziek enz. Richard hoopt zijn originele concept te zijner tijd aan projectontwikkelaars te verkopen. Zijn vrouw Laura (Dale) en hun twee kinderen, Jenny (Jakub) en Michael (Petronijevic) popelen van ongeduld om de nieuwe woning te betrekken en alles uit te testen. Een schurk, genaamd Ray (Elliot), die geen onbekende is voor de bijna volwassen Jenny, komt als ongenode gast en wil het gezin geld afpersen, maar de computer Helen zorgt voor een fataal ongeluk. Helen wil zich nu ontdoen van Laura en de kinderen, omdat ze de mening is toegedaan dat zij het niet waard zijn om er met Richard te wonen. Het gezin is de gevangene van de moordlustige computer en moet slimmer zijn dan diens microprocessor om haar te verslaan. Het trage scenario van Jim Makichuk bevat de nodige plotgaten, is bij tijd en wijle best spannend, maar wel heel erg voorspelbaar. Het camerawerk is van Malcolm Cross.

credits

Regie:
Graeme Campbell
Cast:
Timothy Busfield, Jennifer Dale, Lisa Jakub, Daniel Petronijevic, Brennan Elliot, Cameron Graham, Pam Hyatt, Harry Nelken, Curtis Moore, Stephen McIntyre, Garfield Williams, Larry Woody
Productie:
Steve White, Sheri Singer, Georgene Smith, Peter Lhotka
Camera:
Malcolm Cross
Muziek:
Fred Mollin
Jaar:
1998
Genres:
Thriller, Sciencefiction, Horror
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Dream House (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken