Verenigde Staten 2004. Komedie van Neill Fearnley. Met o.a. Jonathan Scarfe, Mike Farrell, Ione Skye, Bruce Davison en Reamonn Joshee.

VPRO Cinema

Een dag uit het leven van de pas afgestudeerde dierenarts Dr. Andrew MacDonald (Scarfe), die in de goedlopende praktijk op het platteland van Dr. Cyrus Gachet (Farrell) gaat werken. Hij is nog groen achter de oren en blundert algauw, hetgeen tot cynische opmerkingen leidt van ervaren collega Dr. Kyle Southern (Spence). Andrew kijgt het best warm als hij behalve een poes en een Sint Bernhard, ook een fret, twee paarden en een hert moet behandelen. Gelukkig is er een jonge aantrekkelijke collega, Dr. Emma Matthews (Skye), die niet veel meer weet dan hij zelf, die hem vriendelijk toelacht en hem tracht te helpen, waar zij kan. Een brandje zorgt voor de nodige paniek (en sensatie). Het luchtige, voorspelbare scenario van Charles Martin Smith doet denken aan een aflevering van de tv-serie Dr. Kildare maar dan met dieren als patiënten. Deze goed geluimde en minzaam gespeelde soap is geschikt voor het gehele gezin. Het camerawerk is van Robert Seaman.

credits

Regie:
Neill Fearnley
Cast:
Jonathan Scarfe, Mike Farrell, Ione Skye, Bruce Davison, Reamonn Joshee, Chantal Perron, Sebastian Spence
Productie:
Irene Litinsky, Michael Prupas, Wendy Hill- Tout, Gerd Koechlin, Rolf Schneider, Charles Martin Smith, Andreas Thiesmeyer, Robert Vaughn
Camera:
Robert Seaman
Muziek:
James Gelfand
Jaar:
2004
Alt. titels:
Clinic, The
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Tragikomedie, Dierenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Clinic (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken