Verenigde Staten 1958. Mysterie van Alfred Hitchcock. Met o.a. Philip Bourneuf, Ralph Clanton, Doreen Lang, Doris Lloyd en Louise Platt.

VPRO Cinema

William Bonneville (Wynn) is speelzuchtig. Samen met zijn vrouw Ethel (Platt) maakt hij een cruise aan boord van een luxueus passagiersschip. De kapitein laat via zijn veilingmeester (Cunningham) de passagiers inzetten op het aantal zeemijlen dat het schip volgens zijn schatting in het volgende etmaal zal afleggen. William, die merkt dat er een storm op til is, waardoor het schip langzamer zal varen, zet al zijn spaarcenten in op alle getallen die tien mijl onder de raming van de gezagvoerder liggen. De volgende morgen merkt hij dat de storm is gaan liggen en dat het schip sneller vaart om de achterstand in te halen. Hij kleedt zich in een korte tennisbroek en een dito shirtje en begeeft zich aan dek. Hij ziet een vrouw (Lang) in een ligstoel zitten en wisselt een paar woorden met haar om zich er van te overtuigen dat ze noch doof noch blind is. Dan springt hij van boord en zwemt met krachtige slagen van het schip weg om een maximale vertraging te veroorzaken als de vrouw alarm slaat. Niets van dit alles gebeurt: ze wordt opgehaald door een andere vrouw (Lloyd), die denkt: 'wat bazel je nu weer' en haalt haar schouders op, want de vrouw is lichtelijk gestoord. Het scenario, waarin de bedrieger bedrogen wordt, is van Francis Cockrell naar een verhaal van Roald Dahl dat in 1952 verschenen was in de New Yorker. Het spel is formidabel onder de regie van de Master of Suspense hoogstperssonlijk. Aflevering 113, de 25ste in het derde seizoen.

credits

Regie:
Alfred Hitchcock
Cast:
Philip Bourneuf, Ralph Clanton, Doreen Lang, Doris Lloyd, Louise Platt, Fay Wray, Keenan Wynn, Barry Harvey, Owen Cunningham
Schrijver:
Roald Dahl
Jaar:
1958
Alt. titels:
Dip in the Pool, A, Riskanter Sprung, Ein, Chapuzón en el mar, Un
Genres:
Mysterie, Misdaad
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen