Tsjechië 2001. Familiefilm van Zdenek Troska. Met o.a. Michaela Kuklová, Miroslav Simunek, Václav Vydra, Lukás Vaculik en Karel Liebl.

VPRO Cinema

Koning Honza (Simunek) en koningin Mark[KA1]ytka (Kuklov[KA1]a) zijn overgelukkig: ze krijgen binnenkort gezinsuitbreiding en hopen dat er een prinsje geboren zal worden. Ondertussen wil de jaloerse Dora (Mor[KA1]avkov[KA1]a) nog altijd de troon bestijgen en gaat samenwerken met de duistere Brambas (Hulka) en de euvele prinses Eufrosine (Laurinová). Dora lokt Markýtka, haar zuster, met een list uit het slot, en zorgt ervoor dat zij uit het land verbannen wordt. Nu wil ze koning Honza verleiden, zodat hij afstand doet van Markýtka en met haar gaat trouwen, maar Markýtka maakt in haar verbanningsoord machtige vrienden en kan voorkomen dat Dora haar doel bereikt. Het tweede deel van deze sprookjesfilm is van gelijke kwaliteit als het eerste deel. Het scenario is van regisseur Troska en Evzen Gogela. Het camerawerk is van Jaroslav Brabec.

credits

Regie:
Zdenek Troska
Cast:
Michaela Kuklová, Miroslav Simunek, Václav Vydra, Lukás Vaculik, Karel Liebl, Ivo Theimer, Sabina Laurinová, Vladimir Brabec, Daniel Hulka, Miriam Kantorková, Dan Morávková, Karel Gott
Scenario:
Zdenek Troska
Camera:
Jaroslav Brabec
Muziek:
Petr Malásek
Jaar:
2001
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm
Landen:
Tsjechië

op televisie
0 uitzendingen

Z pekla stestí 2 (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken