Duitsland 2005. Misdaad van Judith Kennel. Met o.a. Aglaia Szyszkowitz, Hannes Hellmann, Rainer Strecker, Max Herbrechter en Laura Detter.

VPRO Cinema

De zesde zaak van Jenny Berlin (Szyszkowitz). Jenny komt in een lift met drie vreemde mensen vast te zitten. Een van hen, die achteraf Holm (Herbrechter) blijkt te heten, heeft het over de lotto. Er wordt over en weer over lottogetallen gepraat en er worden lottoformulieren ingevuld. Jenny doet niet mee en achteraf krijgt ze spijt: het blijkt de winnende combinatie te zijn. Drie uur later wordt het levenloze lichaam van Holm gevonden, maar zijn winnende lottobriefje is verdwenen. Jenny, Volker (Strecker) en Wolfer (Hellmann) moeten nu een moord ophelderen. Volgens Wolfer gaat het om een ordinaire roof uit hebzucht, maar Volker die zelf een verwoed lottospeler is, gelooft hier niet in. Hij meent dat er psychologische motieven in het spel zijn, zoals angst. Het scenario van Markus Fenner is origineel en het trio van de politie houdt de aandacht van de kijker beslist vast. Szyszkowitz kan zich moeiteloos meten aan haar succesvolle vrouwelijke collega's Iris Berben, Hannelore Hoger of Maria Furtwängler die allen een Kommissarin spelen. Het camerawerk is van Hanno Lentz.

credits

Regie:
Judith Kennel
Cast:
Aglaia Szyszkowitz, Hannes Hellmann, Rainer Strecker, Max Herbrechter, Laura Detter, Janna Striebeck, Matthias Brandt, Michael Sideris, Anja Boche
Camera:
Hanno Lentz
Muziek:
Fabian Römer
Jaar:
2005
Alt. titels:
Superzahl: Mord, Jenny Berlin - Einsatz in Hamburg: Superzahl - Mord
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen