Verenigd Koninkrijk/​Verenigde Staten/​Frankrijk/​Duitsland 2002. Komedie van Paul Weitz en Chris Weitz. Met o.a. Hugh Grant, Nicholas Hoult, Toni Collette, Rachel Weisz en Sharon Small.

VPRO Cinema

Will (Grant) is trots op zijn betekenisloze leven, een leven dat hij financiert met de royalty’s van de kersthit van zijn wijlen vader. De wondere wereld van familie en liefde is hem vreemd totdat de twaalfjarige stumper Marcus (Hoult), zoon van de depressieve Fiona (Collette), op de stoep staat. Gebaseerd op een roman van Nick Hornby, helaas zonder het onderhuidse venijn van High Fidelity want About a Boy is volbloed Hollywood. Geen rafelrandjes dus, maar een gepolijste guilty pleasure. Maar Grant voelde zich kennelijk thuis in z’n rol, want in interview na interview herhaalde hij (zonder koketterie?) dat hij zelf ook niks voorstelt.

credits

Regie:
Paul Weitz, Chris Weitz
Cast:
Hugh Grant, Nicholas Hoult, Toni Collette, Rachel Weisz, Sharon Small, Madison Cook, Jordan Cook, Nicholas Hutchinson, Ryan Speechley, Joseph Speechley, Laura Kennington, Peter McNicholl
Scenario:
Peter Hedges, Chris Weitz, Paul Weitz
Productie:
Tim Bevan, Robert De Niro, Brad Epstein, Eric Fellner, Jane Rosenthal
Camera:
Remi Adefarasin
Muziek:
Damon Gough
Montage:
Nick Moore
Schrijver:
Nick Hornby
Kijkwijzer:
KA
Jaar:
2002
Genres:
Komedie, Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Coming of age
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland

About a Boy (2002) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zondag 31 december
Net 5
00:20 - 02:15