Duitsland 2005. Drama van Michael Steinke. Met o.a. Annika Murjahn, Paul Grasshoff, Rosel Zech, Miguel Herz-Kestranek en Philipp Moog.

VPRO Cinema

Vlak voor het huwelijk van pottenbakster Anne Carter (Murjahn) met Roderick Brookland (Moog), de directeur van een bloeiende theehandel, duikt de met de noorderzon vertrokken erfgenaam van de theedynastie Clark Appelton (Grasshoff) weer op. Clark had ooit een meningsverschil met zijn vader (Herz- Kestranek) over het reilen en zeilen van de rijke firma, was vertrokken en heeft zijn eigen fortuin vergaard. Bovendien was hij Anne's minnaar. Zij neemt het hem nog steeds kwalijk dat hij bij nacht en ontij vertrok en nooit meer iets van zich liet horen. Doch oude liefde roest niet en Roderick ziet zich gedwongen tot zeer drastische maatregelen. We weten van tevoren dat het niet mag baten. De film ziet er mooi uit, een geroutineerde rolverdeling leeft zich uit dankzij het soapscenario van genrespecialiste Marlis Ewald. Maar het is verschrikkelijk onbenullig. Het camerawerk is van Dieter Sasse.

credits

Regie:
Michael Steinke
Cast:
Annika Murjahn, Paul Grasshoff, Rosel Zech, Miguel Herz-Kestranek, Philipp Moog, Hans D. Trayer, Angela Douglas, James Weber Brown, Annika Murjahn
Camera:
Dieter Sasse
Muziek:
Richard Blackford
Jaar:
2005
Alt. titels:
Segel der Liebe
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen