Duitsland 2001. Familiefilm van Stefan Lukschy. Met o.a. Jaime Krsto, Hans Clarin, Heinrich Schafmeister, Carmen-Maja Antoni en Tilo Prückner.

VPRO Cinema

Het gemakkelijk te raden scenario van Sybille Durian is honderd procent clich[KA1]e, maar lekker ouderwets en heerlijk voldoening schenkend. Weesjongen Pinky (Krsto) is amateurspeurneus. Hij krijgt van de steenrijke, excentrieke warenhuisbezitter Jonathan Morgan (Clarin) opdracht om diefstallen op te lossen, want de huisdetective krijgt de dader maar niet te pakken. Voor Pinky geen probleem. Morgan krijgt inmiddels vreemde doodsbedreigingen en vervolgens aast Morgans neef op de erfenis. Hierop besluit Morgan zijn hond Mops tot enig erfgenaam te maken. Kort daarop wordt Mops ontvoerd. Hoewel de zaak in handen is van inspecteur van politie Colombus (Glatzeder), is het natuurlijk Pinky, die met behulp van Leontine (Antoni) en andere vrienden de kidnapper ontmaskert. Schafmeister, bekend uit de serie WILSBERG, speelt de advocaat van kwaaie zaken Dr. Webster en Prückner, bekend als smeris in de serie TATORT, is Punk. Het is allemaal uitstekend gedaan, alleen vraag je je af waarom de personages z.g. Engels of Amerikaans moeten lijken. Jonge kijkers storen zich hier zeer beslist niet aan en zullen heerlijk genieten. Het camerawerk is van David Slama.

credits

Regie:
Stefan Lukschy
Cast:
Jaime Krsto, Hans Clarin, Heinrich Schafmeister, Carmen-Maja Antoni, Tilo Prückner, Winfried Glatzeder, Maria Petz, Laszlo Horwitz, Tanja Schumann, Germain Wagner, Chris Matzas, Erik Matzas
Productie:
Jürgen Haase
Camera:
David Slama
Muziek:
Andreas Bick
Jaar:
2001
Alt. titels:
Pinky, oder Wer hat den Mops geklaut
Genres:
Familiefilm, Mysterie
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Detectivefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen