Duitsland 2005. Drama van Rainer Kaufmann. Met o.a. Monica Bleibtreu, Nina Kunzendorf, Günther Maria Halmer, Michael Fitz en Gundi Ellert.

VPRO Cinema

De 71-jarige Maria Stadler (Bleibtreu) heeft kanker en wordt in de kliniek van Dr. Fritz Osterhahn (Halmer) met chemotherapie behandeld. Maria weet dat het niet zal helpen en heeft geen zin meer in de laatste sessie. Ze is liever thuis op haar boerderij. Dr. Osterhahn besluit haar naar huis te sturen om haar laatste levensfase te veraangenamen. Omdat hij weet dat haar ongetrouwde zoon Simon (Fitz) zijn handen vol heeft aan de hoeve, stuurt hij zijn beste verpleegster mee, zuster Andrea (Kunzendorf). Zij wil de ziekenhuisroutine instellen, maar Maria ligt dwars. Het botst tussen die twee, hoewel ze na verloop van tijd waardering voor elkaar krijgen. Het scenario van Ariela Bogenberger is beslist niet vernieuwend: talloze Amerikaanse tv-films gaan over hetzelfde onderwerp. Het verschil is dat deze film Europees is en een uitstekende rolverdeling heeft.

credits

Regie:
Rainer Kaufmann
Cast:
Monica Bleibtreu, Nina Kunzendorf, Günther Maria Halmer, Michael Fitz, Gundi Ellert, Hubert Mulzer, Philipp Moog, Philipp Sonntag
Scenario:
Ariela Bogenberger
Productie:
Bettina Rickfels
Camera:
Klaus Eichhammer
Muziek:
Annette Focks
Jaar:
2005
Alt. titels:
Marias's Last Journey
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Overlijden, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Marias letzte Reise (2005) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken