Duitsland 1997. Mysterie van Rolf Liccini. Met o.a. Jaecki Schwarz, Wolfgang Winkler, Marita Böhme, Peter Gavajda en Rita Feldmeier.

VPRO Cinema

Studente aan de kunstacademie Verena Wei[KL29]enborn (Ahrens) wordt dood aangetroffen in de badkuip. Oorzaak: een elektrische stroomstoot. De commissarissen Schm[KA3]ucke (Schwarz) en Schneider (Winkler) komen erachter dat Verena een verhouding had met haar professor Henning Paulus (Gavajda) en dat zij in de derde maand zwanger was. Was het zijn kind? In de pers wordt Paulus alvast gekruisigd. Maar ook de vader van Verena, een ex- collega van kunsthistoricus Paulus, heeft een moordmotief. Een niet-conventionele krimi met een scenario van Thomas Knauf over het smerissenduo Schmücke en Schneider uit Halle, dat gesitueerd is in de omgeving van Burg Giebichenstein, een hogeschool voor kunst en vormgeving, een instelling met een grote traditie. Het camerawerk is van regisseur Liccini. Aflevering 193.

credits

Regie:
Rolf Liccini
Cast:
Jaecki Schwarz, Wolfgang Winkler, Marita Böhme, Peter Gavajda, Rita Feldmeier, Klaus-Peter Thiele, Mariella Ahrens, René Steinke, Gudrun Okras
Camera:
Rolf Liccini
Muziek:
Axel Donner
Jaar:
1997
Alt. titels:
Heißkalte Liebe
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen