Nederland/Spanje/Mexico/Duitsland 2002. Historische film van Carlos Reygadas. Met o.a. Alejandro Ferretis, Magdalena Flores, Carlos Reygadas, Martín Serrano en Rolando Hernández.

VPRO Cinema

Een naamloze man (Ferretis, in werkelijkheid net zomin professioneel acteur als de andere leden van de cast) verruilt Mexico Stad voor het grillige platteland van Hidalgo. Dat is de plek waar hij zelfmoord gaat plegen. Op de laatste dag van zijn leven vindt hij onderdak bij een vriendelijke, oudere vrouw. De zelfdodingsplannen worden op de lange baan geschoven en langzaamaan groeit er genegenheid tussen gastvrouw en vreemdeling. In lang aangehouden, rustige beelden creëert Reygadas een meditatieve vertelling over leven en dood, geloof en vergeving, die aan het werk van Andrej Tarkovski doet denken. De dialogen zijn spaarzaam, de verlaten landschappen schitterend.

credits

Regie:
Carlos Reygadas
Cast:
Alejandro Ferretis, Magdalena Flores, Carlos Reygadas, Martín Serrano, Rolando Hernández, Yolanda Villa, Claudia Rodriguez, Bernabe Pérez, Fernando Benítez
Scenario:
Carlos Reygadas
Productie:
Carlos Reygadas, Jaime Romandia, Carlos Serrano Azcona, Gerardo Tagle
Camera:
Diego Martínez Vignatti, Thierry Tronchet
Muziek:
Johann Sebastian Bach, Arvo Pärt, Dmitri Shostakovich
Montage:
Daniel Melguizo, Carlos Serrano Azcona, David Torres
Jaar:
2002
Alt. titels:
Japón
Genres:
Historische film, Experimenteel, Drama
Trefwoorden:
Religieuze film, Experimentele film, Epos
Landen:
Nederland, Spanje, Mexico, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Japon (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken