België/​Frankrijk 2002. Drama van Jean-Pierre Dardenne en Luc Dardenne. Met o.a. Olivier Gourmet, Morgan Marinne, Isabella Soupart, Nassim Hassaïni en Kevin Leroy.

VPRO Cinema

In Le fils wordt de ingehouden spanning voelbaar gemaakt door de camera, die voortdurend achter hoofdpersoon Olivier aanloopt. En door acteur Gourmet (La promesse) die Olivier speelt met een havikconcentratie op zijn alledaagse gezicht. Olivier is een timmerman die jongelui met een moeilijke achtergrond het vak bijbrengt. Nieuweling Francis wekt uitzonderlijke nieuwsgierigheid op bij Olivier. Olivier neemt Francis met een timmermansoog op en onderwerpt hem aan tal van vragen. Waarom doet Olivier dat? En wat is hij van plan? Gourmet, de enerverende camera en een reeks aan veelzeggende details tillen de kijker naar een zinderende finale. Gourmet ontving de prijs voor beste acteur in Cannes.

credits

Regie:
Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Cast:
Olivier Gourmet, Morgan Marinne, Isabella Soupart, Nassim Hassaïni, Kevin Leroy, Félicien Pitsaer, Rémy Renaud, Annette Closset, Fabian Marnette
Scenario:
Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Productie:
Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne, Denis Freyd
Camera:
Alain Marcoen
Montage:
Marie-Hélène Dozo
Kijkwijzer:
A
Jaar:
2002
Alt. titels:
The Son
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Sociaal drama
Landen:
België, Frankrijk