Canada/Verenigde Staten 2001. Misdaad van Rodney Gibbons. Met o.a. Matt Frewer, Kenneth Welsh, Liliana Komorowska, Daniel Brochu en Seann Gallagher.

VPRO Cinema

De vierde (en laatste Sherlock Holmes) bewerking als tv-film naar een verhaal van Sir Arthur Conan Doyle na THE HOUND OF THE BASKERVILLES, THE SIGN OF FOUR en THE CASE OF THE WHITECHAPEL VAMPIRE met Frewer als de beroemde speurder en Welsh als zijn alterego Dr. John H. Watson. Het is de minste uit dit kwartet. Een Duitse kroonprins (Wilcock) roept de hulp in van Sherlock Holmes om een compromitterende foto, die in het bezit is van Irene Adler (Komorowska), weer terug te krijgen. De knappe, geslepen, maar losbollige Irene is een oude kennis van Holmes, die voor haar charme dreigt te bezwijken. De ongenaakbare speurder is ook maar een mens van vlees en bloed. Helaas heeft Joe Wiesenfeld, die het scenario schreef, het klassieke verhaal van de grootmeester niet uitgebuit en laat Frewer dit keer zijn fans in de steek. De fatsoenlijke rol van Welsh en het opvoeren van Mycroft Holmes (Thomson), de broer van Sherlock die in de politiek zit, en de uitgekookte Wiggins (Brochu), compenseren onvoldoende. Voor ware Sherlock Holmes fans afschuwelijk, maar de gewone kijkers die van een boeiend historisch getint detectiveverhaal houden, komen ook tekort en merken de plotgaten en fouten op. Het camerawerk is van Serge Ladouceur. Ook bekend als SCANDAL IN BOHEMIA en LE CHANT DES SIRÈNES.

credits

Regie:
Rodney Gibbons
Cast:
Matt Frewer, Kenneth Welsh, Liliana Komorowska, Daniel Brochu, Seann Gallagher, R.H. Thomson, Robin Wilcock, Alain Goulem, Jacob Richmond, Kathleen McAuliffe, Alan Legros, Kevin Ryder, Julian Casey, Noël Burton, David Francis, Harry Hill, Edward Langham, Aaron Hancox, Sam Tevel, Sean Devine, Philip Spensley, Sam Holden, Una Kay, Arthur Holden, Laurent Imbault, Jean-Marc Bisson, Sven Eriksson, Ed Langham
Productie:
Irene Litinsky, Steven Hewitt, Michael Prupas, Pedro Gandol
Camera:
Serge Ladouceur
Muziek:
Marc Ouellette
Jaar:
2001
Alt. titels:
Royal Scandal, The, Chant des sirènes, Le, Scandal in Bohemia, Sherlock Holmes: The Royal Scandal, Skandal in Böhmen
Genres:
Misdaad, Mysterie, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Detectivefilm
Landen:
Canada, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Royal Scandal (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken